Edukacija vaikams „Medžiai ir jų vaikai”

Gegužės 9 d., priešmokyklinio ugdymo grupę „Ramunė” pasiekė ypatingas svečias – Gamtos tyrimo centro mokslininkė DR. Marija Žukovskienė. Savo vizito metu ji pravedė intriguojančią edukacinę programą „Medžiai ir jų vaikai”, skirtą mokslinio pažinimo skatinimui tarp mažųjų.

Dr. Žukovskienė pasidalijo ne tik įdomiais faktai apie įvairias medžių rūšis ir jų svarbą mūsų ekosistemai, bet ir įtraukė vaikus į interaktyvias veiklas. Vaikai turėjo galimybę pačiupinėti įvairius medienos gabalėlius, sėklas ir net pažinti medžius iš arti. Šios praktinės veiklos padeda vaikams geriau suvokti gamtos ciklus ir jų reikšmę aplinkai.

Švietimo svarba. Tokio tipo edukacijos yra gyvybiškai svarbios, skatinant jaunosios kartos sąmoningumą apie gamtą. Ankstyvas susidomėjimas mokslu ir gamtos pažinimu formuoja pagrindą tvariam ir atsakingam ryšiui su mūsų planeta.

Galerija ir Atsiliepimai. Vaikų entuziazmas ir džiaugsmas buvo akivaizdūs – nuo smalsių klausimų sesijų iki praktinių užsiėmimų, kurie leido jiems jaustis kaip tikri maži mokslininkai.

Apibendrinant, Dr. Žukovskienės vizitas mokykloje neabejotinai paliko reikšmingą įspūdį tiek vaikams, tiek mokytojams. Šis renginys įrodo, kad mokslas ir gamtos pažinimas gali būti ne tik informatyvūs, bet ir smagūs. Tai puikus pavyzdys, kaip mokyklos ir mokslininkai gali dirbti kartu, siekdami išugdyti jaunosios kartos susidomėjimą mokslu ir gamta.

Jums taip pat gali patikti